Wespennest verwijderen: hoe je een wespennest rond jouw huis kunt voorkomen

wespennest-verwijderen

Als je wel eens de pech van het wespennest verwijderen hebt gehad, weet je dat dit geen leuke taak is die je het beste door een professional kunt laten uitvoeren. Het is namelijk niet makkelijk, en steken van wespen kunnen gemeen pijn doen en zelfs ernstige gevolgen hebben. Sommige mensen zijn bijvoorbeeld zwaar allergisch voor wespensteken. ZIj kunnen onverhoopt in het ziekenhuis terechtkomen van zo een nare steek. Beter nog dan een wespennest moeten verwijderen, is dan ook natuurlijk het voorkomen van het ontstaan van een wespennest rond je huis. In dit stuk geef ik je de beste tips om precies dat te doen.

Een wespennest rond jouw huis voorkomen

Een wespennest voorkomen doe je het best door je huis een onaantrekkelijke plek voor wespen te maken. Zo voorkom je dat je ooit een wespennest verwijderen moet. En dat is het waard. Wespen komen af op zoete geuren en smaken. Zit je ‘s ochtends in de tuin te ontbijten? Dek zoetig eten en drinken af en zorg dat wespen er niet bij komen. Ook verstoppen ze zich vaak in kieren van je muren. Het is goed om die te dichten.

wespennest-verwijderen

Het meest simpele recept bij een beginnend nest

Als er zich dan toch een nest vormt, is het een goede optie om het nest te bespuiten met water en zeep. Zo kun je een beginnend wespennest verwijderen. Het is een simpele en goedkope manier die heel effectief is. De combinatie van water en zeep zorgt ervoor dat de poriën van de wespen verstopt raken, waardoor ze eigenlijk bijna direct doodgaan. Dit kun je alleen doen bij een klei, beginnend nest. Bij grotere nesten zijn dit soort praktijken simpelweg veel te gevaarlijk, en is het echt aan te raden om een expert in te huren. Voor je eigen veiligheid wel zo verstandig.