Duitse staande hond

De Duitse staande hond heeft zowel kort haar, maar ook met lang haar zijn deze honden te vinden. Het is maar net waar jij de keuze in hebt. De meest bekende hond heeft korte haren en is kindvriendelijk en zeer gehoorzaam. Deze hond is bijzonder trouw aan zijn baas en aan zijn huisgenoten. Echter kan deze hond ook erg waakzaam zijn. 

Er zijn heel veel verschillende soorten hondenrassen. Van groot naar klein en andersom. Veel mensen kiezen voor een kleiner formaat omdat deze vaker makkelijk mee te nemen zijn in de auto. Oudere mensen kiezen ook liever voor een kleiner hondje. Helemaal wanneer zij niet goed ter been zijn is een klein hondje makkelijker uit te laten. 

Duitse staande hond

Ga aan de slag met jouw hond

De Duitse staande hond is een hond die graag voor de baas wilt werken. Diverse trainingen en andere activiteiten zijn dan ook zeker aan te raden. Deze jachthonden zijn gehoorzaam. Echter moet je er vanaf het begin al voor zorgen dat het jachtinstinct van dit soort honden niet naar boven komt. Zorg er dan ook voor dat deze met trainingen in banen wordt geleid. Doe je dit niet dan loop je de kans dat deze hond op eigen initiatief gaat jagen, met alle gevolgen van dien.  

Elke hond moet dagelijks zijn behoeften doen. Door flinke wandelingen te maken zal deze hond zijn energie kwijt kunnen en tevens de behoeften doen. Een goede wandeling is zowel voor de hond, maar zeker ook voor de baas een uitstekende manier van bewegen.