Spelen

Iedereen die een hond heeft vind het leuk om met de hond te spelen, er is op de markt zeer veel hondenspeelgoed verkrijgbaar. Verschillende formaten, materialen en doelen. Er zijn speeltjes die zijn bestemd voor speciale doeleinden, speeltjes om op te bijten, apporteren, speeltjes om aan te trekken en speeltjes om het brein van je viervoeter  te stimuleren. Deze vallen onder de zogenaamde intelligentiespellen. Honden vinden spelen leuk om te doen, zowel met hun baasje als alleen. Spelen is belangrijk voor de hond om te bewegen, goed voor de geestelijke stimulatie en je bouwt een band met de hond op. Voor de veiligheid en het speelplezier is het belangrijk dat je het goede hondenspeelgoed hebt voor je hond.

Hondenspeelgoed

Formaat van hondenspeelgoed

Het formaat speelgoed voor je hond is iets om rekening mee te houden. Als je een grote hond hebt dan heeft die niets aan een te klein speeltje, eigenlijk is het alleen maar gevaarlijk aangezien de hond het speeltje in kan slikken. Ook een klein hondje maak je niet blij met een veel te zwaar of te groot speeltje, spelen is niet alleen leuk voor de hond maar ook erg belangrijk.

Spelen heeft voor een hond aan aantal functies, de hond leert omgaan met andere honden en mensen. Ook worden de spieren van de hond getraind, omgangsregels worden geleerd en je hond krijgt er een voldaan gevoel van. Na het spelen zal je hond moe zijn en lekker gaan slapen.

Speelgoed

Spelen versterkt de band

Spelen met de hond versterkt de band, probeer niet alle speelgoed in één keer neer te leggen. Wissel iedere week een aantal speeltjes af, zo zorg je ervoor dat de speeltjes nieuw blijven voor je hond. Verstoppertje spelen met je hond en de speeltjes is ook een manier om de interesse te behouden voor de speeltjes. Spelen is bedoeld om de band te versterken tussen de hond en zijn baasje.