Weg met de zilver- en papiervisjes

zilvervisjesspray

Veel mensen hebben wel eens last van veel zilvervisjes of papiervisjes in huis. Ze worden beide vaak als viezige beestjes beschouwd. Een ander nadeel is dat ze vaak met veel zijn en zich snel voortplanten, waardoor je vaak binnen de kortste keren weer een nieuw visje tegenkomt. Gelukkig hoef je jouw huis niet blijvend te delen met dit ongedierte. Je kan bijvoorbeeld zilvervisjesspray op de vloer sprayen. Dit weert en schrikt de zilver- en papiervisjes af. Je kan dit om de vier weken opnieuw sprayen en daarnaast geeft het ook nog eens frisse geur af aan jouw huis. 

zilvervisjesspray

Maak het ze oncomfortabel

Naast de zilvervisjesspray is er ook nog een andere manier om de zilver- en papiervisjes het wat oncomfortabeler te maken. Deze manier kost geen geld en het is erg makkelijk. Zorg gewoon voor een koel en goed geventileerd huis. Je hoeft daarvoor alleen maar wat raampjes open te zetten. Het huis wordt dan minder vochtig. Dat vinden de visjes niet fijn. Die houden namelijk wel van een vochtig en warm plekje. De visjes nestelen zich vaak op zolders waar een cv-ketel staat. Is dit bij jou thuis ook het geval? Zet dan vooral daar de ramen open. Ook is het verstandig om juist daar de zilvervisjesspray te sprayen. 

Hoe krijg je ze weg? 

Als je verdere verspreiding van de beestjes wilt tegengaan, moet je zorgen dat ze zich niet meer door je huis kunnen verspreiden. Dit doen ze via de naden en kieren van jouw huis. Deze kan je daarom dichtmaken met kit. Verder is het slim om de voorwerpen waar ze zich graag in nestelen, alles met papier, goed af te sluiten in kunststof boxen. Kunststof is materiaal dat de beestjes niet fijn vinden er waar ze zich niet doorheen kunnen werken, in tegenstelling tot een kartonnen doos. De meest natuurlijke oplossing om de visjes uit te roeien, is door hun natuurlijke vijand zijn gang te laten gaan, de spin.