Waarom kiezen voor een dierenverzekering?

hondje

Het maakt niet uit of je een kat of een hond hebt rondlopen thuis: in elke woning is de viervoeter een deel van de familie. De verzorgers van de dieren willen dan ook altijd het beste voor hun huisdier. Wanneer je voor onverwachte kosten komt te staan, omdat er iets mis is met de gezondheid van jouw hond of kat, wil je niet de keuze moeten maken tussen je portemonnee en je dierbare viervoeter. Het is dan ook handig om een dierenverzekering af te sluiten om dit dilemma te voorkomen.

Wat is een dierenverzekering?

Je kan een dierenverzekering zien als een zorgverzekering voor je huisdier. Een dierenverzekering is echter niet verplicht, maar zorgt er wel voor dat de medische kosten worden gedekt wanneer dit nodig is. Doordat de medische kosten voor huisdieren enorm kunnen oplopen, kiezen steeds meer mensen ervoor om een dierenverzekering af te sluiten.

De huisdieren die verzekerd kunnen worden

Honden en katten zijn veruit de populairste dieren in ons land en daarom zijn het ook de vaakst verzekerde dieren. Echter kan je een dierenverzekering voor elk huisdier afsluiten. Je ziet dan ook steeds vaker dat mensen besluiten om een verzekering af te sluiten voor hun vogels of exotische dieren.

Verzeker jonge dieren

Het is belangrijk dat je zo vroeg mogelijk begint met het verzekeren van je huisdier. Verzekeraars controleren namelijk de medische geschiedenis van jouw huisdier en bestaande klachten zullen niet worden verzekerd. Dit wil je natuurlijk voorkomen en dit kan eenvoudig door vroeg al een dierenverzekering af te sluiten.

De kosten

Natuurlijk moet je een premie betalen voor het verzekeren van je huisdier. De premie kan erg variëren per diersoort, gewicht en leeftijd. De prijzen zullen tussen de 5 en 50 euro per maand liggen. Dit is natuurlijk een groot verschil, maar dit komt doordat de premies op de persoonlijke situatie van het dier wordt afgestemd.Er zijn natuurlijk verschillende verzekeraars die dierenverzekeringen aanbieden. Het is dan ook handig om je dierenverzekering te vergelijken met de andere mogelijkheden die er zijn. Er is namelijk een grote kans dat je veel geld kan besparen.