Een slaapplek voor elke type hond

Een hond is voor veel gezinnen een leuke verwelkoming. Het is echter wel van belang dat je ervoor zorgt dat jouw hond ook een juiste slaapplek krijgt. Gelukkig is er een passende slaapplek voor elke type hond. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een hondenmand, een kleed, een bench of deken. Maar welke heeft jouw hond nodig? Uiteindelijk is het namelijk de hond die ervan moet genieten.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een hondenbed? 

Er komt waarschijnlijk meer bij kijken dan je van te voren denkt. Een slaapplek voor een hond kan veel verschillen en ook heeft iedere hond weer andere behoeften. Zo moet je ten eerste denken de soort. Daarnaast is de grootte van de slaapplek ook belangrijk. Heb jij een kleine hond of juist een grote? Ook is het voor jou zelf fijn dat de slaapplek van de hond een beetje in de uitstraling van het huis past.

Soort slaapplek voor jouw hond 

Een bench past het beste als je op zoek bent naar een veilige plek voor jouw hond om te slapen. Zorg er dan voor dat je een deken gebruikt, zodat je een echte warme plek kunt creëren voor jouw hond. Daarnaast zorgt een hondenmand ook voor een geborgen gevoel. Ze kunnen hier namelijk veilig achter de rand liggen en er niet snel uitrollen. Ook kun je een hondenkussen als slaapplek overwegen. Hier kunnen honden lekker op weg dromen. 

Maat van het hondenbed 

Het is van belang om de hond van te voren even op te meten voor je een slaapplek koopt. Op deze manier zul je de kans verkleinen dat de slaapplek niet ‘past’ en daarom weer teruggestuurd moet worden. Kijk ook goed naar het slaapgedrag van jouw hond. Sommigen liggen in elkaar gevouwen te slapen, terwijl anderen wat meer slaapruimte eisen. Heb je nog een puppy? Dan is het aan te raden om sowieso een kleine slaapplek te kopen. Zo hebben puppy’s graag een warm en veilig gevoel tijdens het slapen. De binnenmaat van de mand of bench is belangrijk voor de slaapruimte van de hond en de buitenmaat van de mand dient natuurlijk in het interieur te passen!

Uitstraling van het hondenbed 

In veel woningen komt de hond in de woonkamer te slapen. Daarom is het belangrijk dat het design van het hondenbed ook aansluit op jouw interieur. Zo heb je de keuze uit luxe hondenmanden, met bijvoorbeeld een rechthoekige vorm. Ook is een traditionele ronde hondenmand van hout populair. Kijk voor meerdere hondenmanden in deze webshop