labrador

Het is niet zo vreemd dat honden zulke populair huisdieren zijn. Ze worden namelijk niet voor niets ‘de beste vriend van de mens’ genoemd. Maar welke rassen zijn nu het populairst? Wij zetten de top 10 voor je op een rijtje:

1. De labrador is een lieve hond die bekend staat om zijn sterke gehechtheid aan zijn hele gezin, zijn vriendelijke instelling, zachte aard en een hoge niveau van intelligentie.

2. De golden retriever is net als de labrador vriendelijk van aard, slim en bekwaam als een werkhond.

3. Duitse herders staan ​​bekend om hun grote en soms intimiderende uiterlijk. Het zijn echter vaak zachte, aardige, intelligente honden met een reputatie als hardwerkende en loyale huisdieren.

4. De poedel is gefokt in vier verschillende maten en is een actieve, intelligente hond met een voorliefde voor kattenkwaad. In feite wordt hun speelse karakter weerspiegeld in hun naam, omdat het woord poedel ruwweg vertaalt naar het Duitse woord plas, te kennen geeft dat ze graag een duik nemen in het water (of lekker in de modder!)

5. De bokser is een van de meest loyale en speelse honden die zijn baasje maar al te graag beschermd. Deze honden zijn intelligent, maar vanwege hun eigenwijze karaktertrekjes zijn ze niet altijd het makkelijkst te trainen.

6. Rottweilers zijn erg lieve honden, maar hebben een consequente opvoeding nodig. Hun reputatie als een agressieve waakhond overschaduwt helaas nog vaak hun goedaardige, gezinsvriendelijke houding.

7. Tegen de verwachting van velen in is de bulldog een zeer lieve hond. Ze zijn van nature vriendelijk naar mensen, maar zullen als pup zijnde goed gesocialiseerd moeten worden met andere honden om zo in de toekomst problemen te voorkomen.

8. Teckels zijn oorspronkelijk gefokt als jachthonden en werden vaak gebruikt om kleine gravende dieren te volgen en op te halen. Ze zijn niet altijd makkelijk om te trainen, maar zijn wel zeer intelligent en speels. Perfect voor eigenaars met veel geduld.

9. Beagles zijn goed gehumeurd en oorspronkelijk gefokt als jachthonden, met een groot vermogen om prooien te snuiven vanaf lange afstanden. Tegenwoordig zijn ze erg populair als huishond.

10. Met zijn kleine en schattige uiterlijk is de Yorkshire terrier een populaire hond. Yorkshire Terriers zijn relatief makkelijk te trainen, maar kunnen onstuimig en luid zijn. Hoewel ze in een kleine verpakking komen, zijn het dappere hondjes!

Dierenverzekering

Je hond is natuurlijk je beste maatje en je hoopt dat hij lang meegaat. Een bezoek aan de dierenarts is helaas niet altijd te voorkomen. Sluit een hondenverzekering af, zodat als je hond ziek wordt, jij niet met een lege portemonnee achterblijft. Met een goede huisdierenverzekering zul je je hond de zorg kunnen verstrekken die hij in geval van ziekte nodig heeft.