Wat is BARF voer en waarom is het zo goed?

De BARF-methode houdt in dat het menu voor de hond zelf kan worden samengesteld. In het menu wordt er gebruik gemaakt van spiervlees, vleesbot, orgaanvlees en worden aanvullingen zoals groenten, eieren en supplementen toegevoegd aan het menu.

De BARF methode

DE BARF-methode is een bekende methode. Maar waarom zou je zelf een menu samenstellen? Het voordeel is dat je precies weet wat de hond eet. Een hond is een carnivoor, een vleeseter. Het spijsverteringskanaal lijkt op die van de wolf en daarom kan een hond ook goed vlees verteren. In vroeger tijden was het heel normaal om de hond op deze manier te voeren.

Het is van belang dat je een evenwichtig menu samenstelt zodat de hond voldoende juiste voedingstoffen binnenkrijgt. Afwisseling met eiwitbronnen is hierbij belangrijk. Met eiwitbronnen wordt bedoeld van welk dier het vlees afkomstig is, denk hierbij aan kip, rund etc. Wissel het voer af met spiervlees, vleesbot, orgaanvlees en eventueel groenten, fruit en supplementen.

De BARF hond methode bestaat uit 60% botten en rauw vlees, 10% orgaanvlees en 20% groenten en fruit.

barf hond

Een betere gezondheid van je hond

Er wordt geclaimd dat er vele voordelen aan het voeren op de BARF-methode zijn. Honden die op deze manier eten hebben een gezondere en glanzende vacht, minder (stinkende) ontlasting, een schoner gebit en minder mondgeur. Ook wordt er gezegd dat het beter is voor de darmen en dat honden die zo eten weinig tot geen allergieën ontwikkelen. De BARF manier is een heel natuurlijke manier om honden eten te geven.