glucosamine paard

Als je een eigen paard hebt ben je hier waarschijnlijk erg voorzichtig mee. Het hebben van je eigen paard is namelijk net als het hebben van een kind. Je geeft heel erg veel om je eigen trouwe viervoeter. Daarom is het ook belangrijk dat jij je paard goed verzorgd. De meeste mensen die een eigen paard hebben zijn hier meerdere uren per dag mee bezig. Dit is natuurlijk veel tijd, maar dit is het allemaal waard. Omdat een paard een heel groot dier is heeft deze ook heel veel verzorging nodig. Zo moet jij er voor zorgen dat zijn manen zijn gekamt. En is het natuurlijk belangrijk dat je paard genoeg eten en drinken krijgt. Toch kan het zo zijn dat je paard geblesseerd raakt. Je zult dan speciaal voer voor je paard moeten kopen, zodat deze niet te dik wordt. Als je glucosamine paard koopt kan dit bijdragen aan een sneller herstel. Dit is namelijk voeding waarin een bepaalde stof zit verwerkt. Deze stof is lichaamseigen waardoor deze snel wordt opgenomen. Hierdoor zal het kraakbeen van je paard sneller herstellen, als deze beschadigd is. 

Optimaliseer het zenuwstelsel van je dier

Je paard kan op verschillende plekken last hebben van een blessure. Natuurlijk heeft iedere soort blessure een andere oplossing nodig. Zo moet je voor de verschillende blessures die je paard kan oplopen ook verschillend voedsel kopen. Daarom is het belangrijk dat je weet wat voor soort eten je voor je paard moet kopen. Als je paard last heeft van verschillende zenuwen dan kan je magnesium voor paarden kopen. Dit is een goedje dat de zenuwen van je paard helpt herstellen. Ook zullen de spieren van je paard door dit spul ontspannen, waardoor blessures eerder verdwijnen.

glucosamine paard

Het belang van een goede rust

Paarden zijn zoals je weet hele actieve dieren. De meeste paarden houden er dan ook van om meerdere uren per dag rond te rennen of te grazen. Als je paard dan een blessure oploopt kan deze ineens niet meer zo veel bewegen. Het is dan belangrijk dat jij als eigenaar van je paard dit dier rust geeft. Zelf wil je paard alleen maar blijven rennen en spelen, maar dit is niet goed. Als je glucosamine paard koopt kan je dier weer zo snel mogelijk rondrennen. 

Let op het gewicht

Als je paard weinig kan bewegen kan deze ook maar weinig calorieën verbranden. Hierdoor kan je paard binnen een aantal weken ineens flink wat kilo’s aangekomen zijn. Dit zorgt er niet voor dat je paard sneller zal herstellen. Dit zorgt er namelijk alleen maar voor dat dit herstel langer zal gaan duren. Door magnesium voor paarden te kopen kan je dier toch snel herstellen. Dit eten zorgt er namelijk niet voor dat je dier te dik zal worden. 

Bijwerking

Het is belangrijk dat je glucosamine paard niet te veel geeft. Als je namelijk te veel van dit spul aan je dier geeft kan dit gevaarlijk zijn. Ook pasgeboren paarden mogen nog geen speciale voeding krijgen. Het is verstandiger om deze alleen van hun moeder te laten drinken.