Welke snacks kunnen mijn honden eten?

Laten we eerlijk zijn. Je hond iets lekkers geven is waarschijnlijk net zo leuk voor jou als voor je hond. Wie houdt er niet van om de verrukte aandacht van zijn hond, de opgewonden anticipatie en het kwispelende plezier van zijn hond te zien tijdens het eten van een lekkernij?

Maar het is belangrijk om te onthouden dat je je niet te veel laat meeslepen. Als u uw hond de hele dag snacks geeft in plaats van het beste hondenvoer, op welk punt houden traktaties dan op een traktatie te zijn? Wat nog belangrijker is, experts waarschuwen dat matiging de sleutel is en dat traktaties minder dan 10% van de totale dagelijkse calorieën van uw volwassen hond moeten zijn.

Vijf tips voor een gezond tussendoortje

Dus wat zijn de beste antwoorden op de vragen “Welke snacks kunnen honden eten?” en “Welke traktaties kan ik mijn puppy geven?” Hier zijn vijf dingen om te overwegen:

 1. Lees het etiket. Voeding, meer dan enige andere factor, zal de toekomstige gezondheid en het geluk van uw hond bepalen. Voordat u uw hond iets te eten geeft, inclusief maaltijden of snacks, is het van cruciaal belang om precies te weten wat er in het voer van uw hond zit.
 2. Ga voor natuurlijk. De gezondste traktaties voor huisdieren zijn gemaakt van ingrediënten van menselijke kwaliteit. Helaas zijn er veel ongezonde lekkernijen die zich voordoen als gezond. Dus wees waakzaam en lees die etiketten!
 3. Op maat gemaakte traktaties voor uw hond. Bij het kiezen van een snack is het essentieel om rekening te houden met zaken als de levensfase, het gewicht, de allergieën, de lichamelijke gezondheid en de levensstijl van uw hond. Verschillende honden hebben verschillende voedingsbehoeften en het is belangrijk om hiermee rekening te houden bij het voeren van snacks.
 4. “Weeg” uw opties. Helaas heeft 54% van de honden overgewicht of obesitas, en net als mensen kan te veel snacken een deel van het probleem zijn. Als uw hond een grote liefdesbundel is, kies dan verstandig traktaties. Probeer veilige groenten en fruit of andere caloriearme snacks.
 5. Denk aan medische aandoeningen. Veel honden met gezondheidsproblemen kunnen nog steeds genieten van een occasionele traktatie. Neem contact op met uw dierenarts, want er zijn traktaties die werken voor honden met medische aandoeningen.

Fruit en groenten zijn een geweldige optie

Welke lekkernijen kunnen honden eten? In een artikel over WebMD zegt de klinische dierenarts Tami Pierce van de Universiteit van Californië: “Als je niet voorzichtig bent, kunnen traktaties een aanzienlijke hoeveelheid calorieën toevoegen aan het anders normale, gezonde dieet van je hond.” Ze raadt aan om fruit en groenten te overwegen. “Geef ze een babywortel, een sperzieboon, wat broccoli”, zegt Pierce. “Die bevatten vrijwel geen calorieën, en het kan honden niet schelen als je ze niet iets vlezigs en vets geeft. Ze willen gewoon dat je ze iets geeft.”

Er zijn verschillende caloriearme groenten en fruit die veilig zijn voor honden  en uitstekende bronnen van vitamines en mineralen zijn. Dit zijn:

 • Wortels
 • Broccoli
 • Groene bonen
 • Zoete aardappelen
 • Appels
 • Bosbessen
 • Bananen

Snijd uw fruit- en groentesnoepjes altijd in stukken die passen bij de grootte van uw hond. Als u uw hond appels voert, verwijder dan de zaden omdat deze cyanide bevatten, een chemische stof die in grote hoeveelheden giftig kan zijn voor honden. Ook, hoewel broccoli een geweldige traktatie is, beperk het tot een occasionele snack omdat het verbindingen bevat die het spijsverteringsstelsel van uw hond kunnen irriteren als het te vaak wordt gegeten. Te vermijden groenten en fruit zijn druiven en rozijnen, die giftige stoffen bevatten die ongelooflijk schadelijk zijn voor een hond, en avocado’s omdat ze persine bevatten, wat veilig is voor mensen maar giftig voor honden.

Overweeg snacks gemaakt van verse, hele voedingsmiddelen

De commercieel geproduceerde markt voor hondensnoepjes is bezaaid met ‘gezonde lekkernijen’ die hun naam trotseren. Veel producten bevatten conserveermiddelen, kunstmatige kleurstoffen, ongezonde chemicaliën, dierlijke bijproducten en verdachte verwerkte ingrediënten.

Een geweldig alternatief is traktaties gemaakt van verse, hele voedingsmiddelen. Als vuistregel geldt: hoe minder ingrediënten, hoe beter. Een goed voorbeeld zijn gedroogde vleessnacks. De meeste honden houden van schokkerige traktaties. Helaas omvat de productie van “schokkerig” een chemisch proces dat gevaarlijk kan zijn voor honden. In feite heeft de FDA tussen 2007 en 2015 meer dan 5.000 klachten van ziekte en overlijden onderzocht in verband met schokkerige traktaties voor huisdieren, waarvan er velen werden geïmporteerd uit China. Een gezond alternatief is vlees van menselijke kwaliteit, dun gesneden, gebakken en gedehydrateerd in de oven – zonder conserveermiddelen. Honden zijn er dol op – en waarom niet? – het enige ingrediënt is vers, USDA-gecertificeerd vlees.

Er zijn veel andere soorten lekkernijen gemaakt van een beperkt aantal ingrediënten voor het hele voedsel, waaronder vlees, vis en groenten, en gecombineerd met munt, peterselie, yuccawortel en andere natuurlijke ingrediënten. Sommige versies, zoals die van zalm en pompoen, zijn caloriearm, hypoallergeen en ideaal voor honden met voedselallergieën en GI-problemen.

Welke traktaties kun je puppy’s geven?

Omdat traktaties belangrijk kunnen zijn voor de training, vragen veel puppy-ouders: “Wat voor soort traktaties kan ik mijn puppy geven?” Dat hangt af van de grootte, leeftijd en misschien zelfs het ras van uw puppy, dus neem altijd eerst contact op met uw dierenarts. Maar onthoud dat puppy’s veel voedingsstoffen nodig hebben om te groeien, en dat ze de meeste calorieën uit maaltijden moeten halen in plaats van lekkernijen. Voedingsdeskundigen van de American Society for the Prevention of Cruelty to Animals adviseren dat niet meer dan 5% van de calorieën van een puppy afkomstig is van lekkernijen.

Hier zijn enkele andere tips voor het behandelen van puppy’s:

 • Vermijd conserveermiddelen en andere onnatuurlijke ingrediënten, die zwaar kunnen zijn voor de buik van een nieuwe pup.
 • De tanden van zeer jonge puppy’s zijn nog niet volledig ontwikkeld, dus zachte traktaties worden aanbevolen.
 • Zorg ervoor dat de lekkernijen hapklaar zijn voor kleine mondjes.

Dus of uw hond nu een speelse puppy, een actieve volwassene of een stoïcijnse senior is, traktaties zijn een leuk onderdeel van het leven van uw hond. Gebruik gewoon je gezond verstand en overdrijf het niet.

Uiteraard moet het hondenvoer ook een goede smaak hebben, wil je je hond verleiden om dagelijks voldoende te eten, zodat ze misschien minder snel zullen schooien? Dit hangt af van de gekozen ingrediënten en de bereidingswijze. Pas je het soort hondenbrokken aan deze behoeften aan, dan heb je een gelukkige hond en ben je dus ook een gelukkig baasje! Ga daarom snel naar Hondenbrokken.nl en haal het lekkerste en beste voer voor jouw viervoeter.